Wie ben ik? Over mij

Mijn naam is Daphne Daniëls.


Ik ben sinds 1994 docent in het praktijkonderwijs en geef de vakken dierverzorging en groenvoorziening. Ook begeleid ik leerlingen tijdens hun stage.


Naast mijn werk ben ik al lang actief met honden. Bij verschillende hondenscholen was ik kynologisch instructeur.


Tijdens mijn werk binnen het praktijkonderwijs zie ik de positieve effecten, die mijn honden hebben op de leerlingen. Jongeren die moeite hebben om contact te maken, zich te concentreren, druk of onzeker zijn, vinden bij de honden steun en rust. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, soms alleen al door de honden uit te laten. Voor mij was het al snel duidelijk dat ik met de kracht van de honden veel meer wilde doen. Bij Mens & Hond consultancy volgde ik de opleiding tot Topdog trainer en aansluitend ook de Master opleiding.


Vanaf 2015 heb ik naast mijn werk op de praktijkschool, mijn eigen bedrijf en geef ik Topdog trainingen aan zowel kinderen als volwassenen.  Bij elk traject geniet ik weer met volle teugen van de mooie resultaten en de groei die deelnemers op persoonlijk vlak doormaken. Het is mooi om te zien als ze zelfbewust en krachtig voor zich zelf opkomen en beter functioneren in sociale situaties. Elk succesvol afgesloten traject is ook voor mij een mooi cadeau.


Ik ben een SKJ geregistreerde HBO jeugd en gezinsprofessional.

Ik met mijn honden
Over mij - Ik met Isa

Wat ik doe


Als TopDog-trainer geef ik trainingen op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid. TopDog trainingen worden ook ingezet als teambuildingsactiviteit, het activeren van jongeren en jong-volwassenen richting scholing of werk en voor het versterken van ouders in hun rol als opvoeder. Bij al deze trainingen en activiteiten zet ik mijn honden in als co-coach.


Als TopDog hondengedragsadviseur begeleid ik hondeneigenaren bij de aanschaf en (her)opvoeding van hun hond. Ook is er de mogelijkheid voor het uitvoeren van een gedragstest van de hond met een daaropvolgend begeleidingsadvies.

Het begeleiden van hondeneigenaren kan op individuele basis of in overleg in zeer kleine groepjes.