Voor teams

Daniëls Training & Begeleiding

Topdog SOVA training


In ieder beroep waarbij het communiceren met mensen van belang is kan het coachen met honden een uitstekende deskundigheidsbevordering opleveren.


Kernwoorden bij een teambuildingsactiviteit met honden zijn

  • samenwerking
  • communicatie
  • (persoonlijk) leiderschap
  • lichaamstaal
  • doelen stellen
  • motiveren

 

Door te werken met honden ontstaat er meer duidelijkheid over het effect van het eigen gedrag .

Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze ontzettend geschikt om mee te werken bij teambuilding en coaching. Hun speelse gedrag zorgt ervoor dat deelnemers snel op hun gemak voelen, hierdoor wordt de activiteit een onvergetelijke leerervaring.
 

Tijdens verschillende oefeningen ervaren de deelnemers de invloed van hun gedrag op de hond.

De trainer vertaald dit gedrag naar communicatie met mensen.  Dit gebeurt op een respectvolle en opbouwende manier, om op die manier een positieve bijdrage te leveren aan het team en de individuele deelnemers.

Daniëls Training & Begeleiding maakt gebruik van speciaal opgeleide honden om te dienen als spiegel van gedrag en communicatie. De trainers zijn professioneel opgeleid en gespecialiseerd om de vertaalslag te maken naar het communiceren met mensen.

Na een gezamenlijk begin, wordt er gewerkt in kleine groepjes van ca. 6 tot 8 personen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor reflectie. Na afloop wordt er gezamenlijk geëvalueerd.

Bij grotere groepen worden meerdere trainers en honden ingezet. Alle trainers zijn op elkaar ingespeeld, werken regelmatig samen en werken uiteraard volgens hetzelfde programma.

 

Onze trainingen worden telkens weer op maat gemaakt en zijn bijzonder geschikt voor oa. leidinggevende, managers, medewerkers en teams die bijvoorbeeld willen werken aan persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en samenwerking.